Du er her: Forside -> Sosiale Medier - > Nye størrelser for bilder på Facebook


Nye størrelser for bilder på Facebook

Facebook har endret størrelsesformatene for forhåndsvisning av linker i nyhetsstrømmen.

Nye bildeformater på Facebook

Deling av linker på Facebook, har lenge ikke vært optimalt. Flere administratorer av Facebook-sider har heller valgt å dele et bilde og lagt med en link istedenfor. Nå har Facebook gjort en kraftig forbedring, noe vi liker!

Som vi har skrevet om tidligere, er det viktig å være obs på hvilke bildeformater som er anbefalt dersom man ønsker å nå ut til flest mulig. Bruker du riktig bildeformater, blir det også bedre likt av Facebooks algoritmer og det blir vist til flere. En annen grunn, er at flest mulig av bildene, annonsene eller linkene du legger ut, skal bli klikket på av flest mulig.  

Deling av linker på Facebook: 

Slik så deling av linker ut på Facebook tidligere

Når man delte linker på Facebook tidligere, kom det opp en forhåndsvisning av nettsiden. Bildet som blir benyttet, er hentet fra nettsiden man linker til og vises som et kvadratisk bilde. Dersom bildet som ble forhåndsvist ikke var kvadratisk, ble det som var overflødig, automatisk kuttet.

Det var også tidligere mulig å "bla" i bilder som Facebook fant på den aktuelle siden, men dette var ofte langt fra alle som var der, og det har ikke vært mulig å laste opp eget bilde. 

Med den nye forhåndsvisningen av bilder som er kommet fra Facebook, er bildene blitt større. Dette gir deg bedre synlighet i nyhetsstrømmen til Facebook-brukere, enten det er du personlig som deler linken eller du gjør det via en Facebook-side.

I tillegg er det mulig å laste opp et eget bilde dersom man ikke er fornøyd med de alternativene Facebook finner for deg.

Anbefalte bildeformater er nå 1200x628, minimum 560x292. Om du velger større enn 560x292, bør du uansett beholde det samme størrelsesforholdet som her anbefalt mellom høyde og bredde. Dersom du velger bilder som er høyere, blir de skalert ned, velger du bilder som er bredere, velger Facebook et utsnitt på 292 piksler som de velger utifra sentrum av bildet.  

Last opp bilde til Facebook

Som vist i eksemplet til høyre, kan du nå laste opp eget bilde når du deler linker. Se til at bildet du laster opp er minimum 560 piksler høyt og 292 piksler bredt, eller beholder samme størrelsesforhold.

Tips for deling av linker:

Dersom du skriver inn adressen til linken du ønsker å dele, kommer det opp en forhåndsvisning. Etter at forhåndsvisningen har kommet frem, kan du ta bort linken og heller skrive en passende tekst. På den måten slipper du å vise linken to ganger. Kanskje er linken også ekstra lang og du har lagt inn sporing i linken?