Du er her: Forside -> Søkemotoroptimalisering - > Riktige lenker gir bedre søkemotoroptimalisering


Riktige lenker gir bedre søkemotoroptimalisering

Slik setter du opp lenker riktig på nettstedet ditt.


Lenker er noe av det viktigste for at nettstedet ditt skal bli oppfattet av søkemotorene. Har du en nettside eller underside som ikke har lenke fra noe nettsted, vil heller ikke søkemotorene indeksere nettsiden din. Du må være en del av nettet for at søkemotorene skal oppdage nettstedet ditt. Med lenker fra andre nettsteder, blir du en del av dette.

Man sier ofte link som kommer av det engelske ordet, men på norsk heter det lenke.

Antall lenker en nettside eller underside har, påvirker søkemotoroptimaliseringen. Stort sett kan man si at flere lenker gir bedre søkemotoroptimalisering. Men vær forsiktig med å overdrive. Alle de største søkemotorene har verktøy for å se om du overdriver og det kan påvirke nettsiden din negativt. 

Det er viktig både med hvor lenken kommer fra og hvor det lenkes til. En lenke fra en nettside som omhandler det samme emnet eller temaet som det lenkes til, vurderes som mer positivt enn en som ikke gjør det. Men hva som faktisk står i selve lenketeksten (det leseren ser og trykker på), har aller størst påvirkning for søkemotoroptimalisering. 

Her er noen eksemepler på gode, søkemotoroptimaliserte lenker:

Sorentio jobber med innholdsproduksjon og annonsering. Se hvordan vi bruker innholdsproduksjon her og annonsering her. I tillegg holder vi kurs i markedsføring i Ålesund som du kan lese mer om her.

Dersom vi skulle endret kun lenkene og beholdt nøyaktig samme tekst, ville teksten vært bedre for søkemotoroptimalisering om den så slik ut:

Sorentio jobber med innholdsproduksjon og annonsering. Se hvordan vi bruker innholdsproduksjon og annonsering. I tillegg holder vi kurs i markedsføring i Ålesund.

Her ser du hvordan du kan fortelle søkemotorene mer om hva som befinner seg bak lenkene. Vi har kortet ned teksten og gjort lenkene mer relevante. I tillegg er det mer brukervennlig fordi du fremhever den viktige teksten for leseren.

Vil du lære mer om søkemotoroptimalisering på ditt eget nettsted? Les hvordan en sitemap kan forbedre søkemotoroptimalisering for nettstedet ditt!


Linn Christin Osnes Skiri

Skrevet av:

Linn Christin Osnes Skiri

Innholdsrådgiver / Partner

951 87 777 // linn@sorentio.no