Du er her: Forside -> Analyse - > Hva er fluktfrekvens (bounce rate)?


Hva er fluktfrekvens (bounce rate)?

Sliter du med høy fluktfrekvens? Det trenger ikke nødvendigvis være negativt.

Fluktfrekvens handler om hvor mange som besøker nettsiden din og forlater den igjen, uten å gjøre en handling eller gå videre til en annen underside.

Det engelske ordet for dette er «bounce rate» og gir et bedre bilde på hva uttrykket betyr, nemlig besøkende som kommer inn på nettsiden din og spretter rett ut igjen, uten å gjøre noe som helst.

Hva gir høy fluktfrekvens?

Det er flere ting som kan gi høy fluktfrekvens, som for eksempel at nettsiden laster for sakte, dårlig relevans mellom innhold i annonser og innhold på nettsiden, eller rett og slett dårlig strukturert innhold.

Sammen med antall besøk, gjennomsnittlig besøkstid og antall sidevisninger per besøk, er fluktfrekvens noe man bør se på for å vurdere effekten av markedsføringstiltak man gjør. 

Hvordan vurdere fluktfrekvens?

Tiltak som gjøres for å øke besøkstallene på et nettsted, kan også medføre dramatiske endringer i fluktfrekvensen. Man bør derfor følge med på fluktfrekvensen over tid og vurdere fluktfrekvensen for de ulike trafikkildene hver for seg, for deretter å sammenligne de med hverandre. 

Hvorfor har for eksempel trafikk fra en bannerannonse høyere fluktfrekvens enn en annen bannerannonse? Høyst sannsynlig har det noe med innhold i bannerannonsen å gjøre.

Kan høy fluktfrekvens være positivt?

Det er ikke nødvendigvis slik at høy fluktfrekvens er negativt. Det kommer helt an på formålet med siden. 

Skal du for eksempel opplyse om åpningstidene, er det helt naturlig med høy fluktfrekvens.  

Med innføringen av Googla Analytics 4 (GA4) vektlegges ikke lenger fluktfrekvens i like stor grad. GA4 vil heller vektlegge og måle engasjementsrate. Les mer om engasjementsrate her (engagement rate).


Stian Tjervåg Fredriksen

Skrevet av:

Stian Tjervåg Fredriksen

Gründer og digital markedsfører

92 60 10 94 // stian@sorentio.no

Denne artikkelen ble publisert første gang den 02.01.2023.

Sist oppdatert: 22.09.2023.