Du er her: Forside -> Nyheter - > Informasjonskapsler på blogg.sorentio.no


Informasjonskapsler på blogg.sorentio.no

Vi bruker disse informasjonskapslene på blogg.sorentio.no

Fra og med 1. juli 2013, er det lovpålagt å informere om hvilke informasjonskapsler man bruker. Her kan du lese mer om hvordan loven om informasjonskapsler fungerer

INFORMASJONSKAPSLER SOM EKSISTERER PÅ BLOGG.SORENTIO.NO:

Informasjonskapsler på blogg.sorentio.no, brukes til å samle informasjon anonymt.

Informasjonskapslene som eksisterer på blogg.sorentio.no, brukes til, dersom ikke annet er nevnt, innsamling av brukerstatistikk og språkinnstillinger på siden.

Google Analytics:

Et svært vanlig analyseverktøy for å anlysere brukeroppførsel på et nettsted, er Google Analytics. Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikkilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om de besøkende, benytter Google Analytics et javascript, som igjen lager 5 forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene benyttes til å lagre bevegelsesmønsteret på et nettsted og hver enkelt bevegelse. Disse informasjonskapslene er:

__utma: Lagres i 2 år fra siste besøk.

__utmb: Lagres i 30 min fra siste besøk.

__utmc: Lagres til nettleseren lukkes.

__utmz: Lagres i 6 måneder fra siste besøk.

__utmv: Lagres i 2 år fra siste besøk.

_ga: Lagres i 2 år fra siste besøk.

Google Remarketing:

Når du besøker et nettsted, lagres det en cookie (informasjonskapsel) i nettleseren din. Deretter, når du besøker et annet nettsted som inneholder annonser fra samme nettsted som du nettopp besøkte, hentes disse annonsene frem og vises tilpasset akkurat deg. Dersom denne informasjonskapselen ikke ligger i nettleseren din, hentes en helt annen annonse fra et annet nettsted du har besøkt, eller kanskje en mer tilfeldig annonse som er benyttet med bakgrunn i andre segmenter enn remarketing.

Navnet på informasjonskapslene som benyttes ved Google Remarketing kan variere mellom _drt_, FLC og exchange_uid. Avsender er alltid doubleclick.net, og det er denne adressen du skal lete etter for å finne igjen informasjonskapslene som vi benytter.

Visit:

VisitA, VisitB og VisitC brukes for vårt eget analyseverktøy. Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon om besøktidspunkt, hvilke sider som besøkes og hvorvidt den besøkende er førstegangsbesøkende eller ikke. VisitA eksisterer i 30minutter, VisitB eksisterer i 30 dager og VisitC eksisterer i 180 dager.

Hvilke opplysninger som blir behandlet:

blogg.sorentio.no, blir opplysningene behandlet etter de metoder som er nevnt over her.

Formål med behandlingen:

Formålet, med unntak av innloggede brukere, er ikke å identifisere deg som bruker, men å lage en bedre brukeropplevelse for alle brukerene.

Hvem som behandler opplysningene:

Informasjonskapsler i seg selv har ingen verdi, da de kun lagrer et tilfeldig identifikasjonsnummer. Det er først når du knytter denne informasjonen opp mot en database, at informasjonen kan behandles. Eiere av blogg.sorentio.no, bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data. Identifikasjon av brukere, gjøres bare i de tilfeller det er strengt nødvendig. Dette kan være eksempelvis i forbindelse med kjøp av varer og tjenester, eller andre situasjoner som krever at brukeren må være innlogget.

Generell informasjon om infokapsler / cookies:

Informasjonskapsler er små filer som lagres av din nettleser på din maskin. Dersom du åpner en annen nettleser på maskinen din, vil ikke de samme informasjonskapslene bli overført dit. En informasjonskapsel inneholder som regel fire parametere:

  • Navn på informasjonskapsel
  • Unik ID til informasjonskapsel (denne er knyttet til din nettleser)
  • Hvor lenge informasjonskapselen skal lagres på din maskin
  • Domenet informasjonskapselen gjelder for

På grunn av det siste punktet her, er det svært vanskelig å misbruke en informasjonskapsel. En informasjonskapsel i seg selv har liten verdi, før den blir knyttet opp til en database. Derfor vil den ha lav eller ingen verdi dersom noen prøver å flytte den over til et annet domene, fordi man ikke har tilgang til databasen.

Du kan skru av informasjonskapsler:

Det er fullt mulig å skru av informasjonskapsler i din nettleser, men vær da klar over at svært mange nettsider ikke vil fungere. Du vil for eksempel ikke ha mulighet til å handle i nettbutikker, eller logge deg på sosiale medier som Facebook, Twitter, Google osv.


Maria Therese Mostrøm Gulbrandsen

Skrevet av:

Maria Mostrøm Gulbrandsen

Tekstforfatter / Partner

415 04 137 // maria@sorentio.no